Aplikace Jdu do školy!

TechSophia

„Technologické inovace přinášejí pedagogům úplně nové možnosti. A co teprve dětem! Proto jsme se rozhodli podpořit originální edukativní hru „Jdu do školy!“, která je určena pro chytrá zařízení typu tablet či smartphone pro děti 5 až 7 let. Není to sice naše cílová skupina, zaměřujeme se převážně na děti ve věku 10-14 let. Ale protože se jedná o inovaci ve vzdělání, tak jsme se rozhodli ke spolupráci. V tuto chvíli má aplikace přes 20 000 stažení na zařízeních Android a iOS. Děti u výukové aplikace strávily přes 50 000 hodin času a vyplnily přes 7 800 000 úkolů. Aplikace je používána ve školách a školkách, též v pedagogicko-psychologických a logopedických poradnách.“

Co se stane, když se potkají odborníci na IT se zkušenými psychology a pedagogy? Někdy vůbec nic, jindy vznikne mimořádný projekt, jako tomu bylo při setkání odborníků a pedagogů ze společnosti TechSophia. Ti dali hlavy dohromady a společně vytvořili aplikaci Jdu do školy, která za využití moderních technologií umožňuje dětem ve věku pět až sedm let hravou formou rozvíjet své dovednosti. Úkoly propojené animovaným příběhem rozvíjí schopnosti dětí v oblastech matematického uvažování, zrakového a sluchového vnímání, prostorové a časové orientace, myšlení a řeči. Rodičům pomáhají zodpovědět otázku: „Je dítě připraveno na školu?“

Vedle vývoje výukové aplikace tvoří TechSophia pro děti a jejich rodiče pracovní listy, točí videa a píše články o učení a výchově. Byl rovněž spuštěn portál o vzdělávání a výchově www.uceni-v-pohode.cz, na kterém jsou k nalezení informace o aplikaci, stejně jako odborné články zaměřené na rozvoj dovedností předškoláků a školáčků.

Podpora v roce 2014