SvobodaUčení.cz

„Projekt SvobodaUčení.cz funguje od prvních měsíců roku 2012 a za svoji existenci prošel rozsáhlým vývojem. Z původní internetové stránky založené čistě na laickém nadšení se postupem času formuje iniciativa s velkými ambicemi. Naše snažení směřuje jednoznačným směrem: děti vyrůstající ve svobodném, přirozeném a respektujícím prostředí, které jim umožňuje využít veškerý jejich potenciál.“

Podpořeným projektem byla přednáška Petera Graye, vývojového psychologa, jehož články stály u zrodu SvobodyUčení.cz, a který se dlouhodobě zabývá výzkumem role hry a přirozené lidské zvídavosti v procesu učení. Na přednášce vystoupila také spoluzakladatelka izraelské demokratické školy Jerusalem Sudbury School Eudice Ben Or.