Kreativní partnerství – Podpora vzdělávání romských žáků

Společnost pro kreativitu ve vzdělávání

„Nadace Karla Janečka věří, že žáci mohou získávat dovednosti skrz konkrétní zažité zkušenosti. A tak v programu Kreativní partnerství v rámci matematiky řeší například téma geometrických tvarů prostřednictvím kombinace tance a výtvarných technik. Vlastivědu a přírodovědu skrz animace. Chemii si přibližují pomocí divadla znázorňujícího vztahy mezi chemickými prvky. A paralelu k mezilidským vztahům nebo zkoumání kultury a mezikulturních vztahů prostřednictvím výtvarných technik a interiérového designu.“

Jak by se vám líbilo chodit do školy a přitom současně tvořit s umělci? Tuto příležitost dostali v rámci probíhajícího vzdělávacího programu Kreativní partnerství žáci ZŠ náměstí Karla IV Nejdek a ZŠ Běžecká, Sokolov.

Projekt uvádí do praxe spolupráci umělců a učitelů a to jak na tvorbě, tak na přípravě i realizaci výuky. Vznikají nové kreativní způsoby výuky, které dokáží děti zaujmout, motivovat k učení i samostatné práci, navíc rozvíjí jejich umělecké cítění. Děti se těší do školy, výrazně se zlepšuje jejich vzájemná spolupráce a soužití v kolektivu třídy. Projekt se zaměřuje na individuální podporu romských žáků, umělci a učitelé však pracují se všemi žáky. Slavnostní ukončení projektu proběhne v březnu 2016 v Karlových Varech.

Podpora v roce 2015

Vy víte, co máte dělat aneb Neptejte se, prostě to udělejte
tým Nadace Karla Janečka

Nebo přeci jen potřebujete popostrčit? Tak se za námi stavte 18. – 21. července na diskuzní fórum Meltingpot, kde budeme každý den na scéně Good Life Stage vybízet k laskavostem!

Chcete mít nejlepší organizaci na světě, nebo nejlepší organizaci pro svět?
Milan Pařil

Zamyslete se nad touto otázkou, odpověď je totiž zásadní nejen pro váš projekt, ale zejména pro vás samotné. Je jen na vás, jestli se stanete inspirativními tvůrci budoucnosti, nebo jen někým, kdo plní stanovené cíle. Vaše organizace totiž bude vypadat přesně podle toho, jaký zvolíte přístup k podnikání. Jen na vás je výběr lidí, co pro vás budou pracovat, klientů, které budete obsluhovat a trhu, který budete zasahovat a možná i proměňovat.

Máme velké plány. Chcete, aby vám nic neuniklo?

Ano, mám zájem