ProStředoškoláky

ProStředoškoláky, z.s.

„Snaha pomoct svými zkušenostmi ostatním – to bylo hlavní motto skupinky mladých studentů, kteří nás oslovili s žádostí o podporu. Projekt si klade za cíl představit středoškolákům zajímavé programy, soutěže, stipendia či možnosti studia na prestižních zahraničních VŠ.“

Jenom tak proplout střední školou, anebo díky ní objevit svůj talent? A když ne díky škole, tak díky mimoškolním aktivitám. Rozvíjet se nad rámec běžné výuky touží stále víc mladých lidí. Několik z nich se dalo dohromady a vytvořilo projekt ProStředoškoláky, aby umožnili rozvoj svých talentů i dalším vrstevníkům. Své zkušenosti předávají prostřednictví webové databáze obsahující celou škálu mimoškolních aktivit, jako jsou různá soustředění, soutěže, zahraniční programy, semináře a podobně.

Ne vždy platí, že kdo je talentovaný, tak svůj talent sám objeví. Častokrát však stačí počáteční impulz, vhodné informace či rady, aby se ve studentovi probudil zájem a talent se začal rozvíjet. Studium na střední škole se tak pro středoškoláky stává příležitostí k odhalení toho, čím skutečně vynikají, a vhodnou příležitostí pro start jejich kariéry.

Podpora v roce 2014

Vy víte, co máte dělat aneb Neptejte se, prostě to udělejte
tým Nadace Karla Janečka

Nebo přeci jen potřebujete popostrčit? Tak se za námi stavte 18. – 21. července na diskuzní fórum Meltingpot, kde budeme každý den na scéně Good Life Stage vybízet k laskavostem!

Chcete mít nejlepší organizaci na světě, nebo nejlepší organizaci pro svět?
Milan Pařil

Zamyslete se nad touto otázkou, odpověď je totiž zásadní nejen pro váš projekt, ale zejména pro vás samotné. Je jen na vás, jestli se stanete inspirativními tvůrci budoucnosti, nebo jen někým, kdo plní stanovené cíle. Vaše organizace totiž bude vypadat přesně podle toho, jaký zvolíte přístup k podnikání. Jen na vás je výběr lidí, co pro vás budou pracovat, klientů, které budete obsluhovat a trhu, který budete zasahovat a možná i proměňovat.

Máme velké plány. Chcete, aby vám nic neuniklo?

Ano, mám zájem