ProStředoškoláky

ProStředoškoláky, z.s.

„Snaha pomoct svými zkušenostmi ostatním – to bylo hlavní motto skupinky mladých studentů, kteří nás oslovili s žádostí o podporu. Projekt si klade za cíl představit středoškolákům zajímavé programy, soutěže, stipendia či možnosti studia na prestižních zahraničních VŠ.“

Jenom tak proplout střední školou, anebo díky ní objevit svůj talent? A když ne díky škole, tak díky mimoškolním aktivitám. Rozvíjet se nad rámec běžné výuky touží stále víc mladých lidí. Několik z nich se dalo dohromady a vytvořilo projekt ProStředoškoláky, aby umožnili rozvoj svých talentů i dalším vrstevníkům. Své zkušenosti předávají prostřednictví webové databáze obsahující celou škálu mimoškolních aktivit, jako jsou různá soustředění, soutěže, zahraniční programy, semináře a podobně.

Ne vždy platí, že kdo je talentovaný, tak svůj talent sám objeví. Častokrát však stačí počáteční impulz, vhodné informace či rady, aby se ve studentovi probudil zájem a talent se začal rozvíjet. Studium na střední škole se tak pro středoškoláky stává příležitostí k odhalení toho, čím skutečně vynikají, a vhodnou příležitostí pro start jejich kariéry.

Podpora v roce 2014