Matemág

Techsophia

Matematické dovednosti na dobré úrovni umožňují lepší porozumění světu, jsou užitečným nástrojem pro naše myšlení. Výuková digitální hra Matemág staví na Hejného metodě výuky matematiky a na poutavém příběhovém zpracování. Je určena dětem z prvních a druhých tříd, kterých je v ČR přibližně 220 000. Hra Matemág podporuje rozvoj matematických dovedností díky odborně zpracovanému obsahu a též díky jeho individualizaci skrze informační technologie. Hra má integrovánu zpětnou vazbu pro rodiče, která dává tipy co s dítětem dělat i mimo tablet.

Více o připravované hře můžete zjistit na www.matemag.cz

Co je Hejného metoda?

Hejného metoda je vyvíjena od 40. let 20. století, kdy Vít Hejný začal zkoumat, proč děti, které bez problémů řeší úlohy z učebnic, selhávají při řešení úloh nestandardních. Přitom by k jejich vyřešení neměly potřebovat žádné zvláštní znalosti. Po desítkách let zkoumání a ověřování poznatků vyvinul Vít Hejný spolu se svým synem Milanem metodu, která je namísto formálních znalostí vzorečků zaměřená na budování mentálních schémat. Metoda se opírá o propracovaná didaktická prostředí a roli učitele coby průvodce a moderátora diskuzí dětí nad řešením úloh. V metodě jsou cíle výchovné důležitější než cíle poznatkové, protože autoři jsou přesvědčeni, že kvalita společnosti je více určena úrovní mravní než úrovní znalostní.

Více na www.h-mat.cz/hejneho-metoda.