Khanova škola – web

Khanova škola, o.s.

„Podpořili jsme vývoj nových webových stránek www.khanovaskola.cz s cílem zkvalitnit přístup k výukovým materiálům v češtině. Ke konci roku 2015 je na webu k dispozici 2682 videí Khan Academy – z toho 140 dabovaných, 2542 s českými titulky. Na těchto překladech se podílelo 1182 překladatelů, z toho 53 intenzivně. Počet registrovaných uživatelů vzrostl na 6076. Měsíčně web navštíví přibližně 40 tisíc jedinečných uživatelů. Jedná se o inovativní způsob výuky, jsme rádi, že si projekt našel své uživatele i v ČR.“

Nadchnout děti pro vědění, o to se snažilo již nespočet nejrůznějších institucí. Jak toho však docílit? Khanova škola vsadila na výuková videa. A udělala dobře. Za pomoci více než 2000 videí se jí daří budit zájem dětí i dospělých o obory jako jsou matematika, fyzika, chemie, ekonomie či medicína. Videa jsou skládána do promyšlených návazností tak, aby si studenti výuku užili od úplných základů až po komplexní oborové znalosti. Všechna videa můžete sledovat přímo z pohodlí svých domovů a to zcela zdarma. A kde se všechna ta videa vlastně vzala? Díky mravenčí práci více než 600 dobrovolníků, kteří spojili své síly, aby přeložili výuková videa vzdělávacího projektu Khan Academy, a otevřeli tak přístup ke kvalitnímu vzdělání všem. Zapojit se můžete i vy, jako překladatel, korektor, učitel nebo třeba programátor.

Podpora v roce 2014

Vy víte, co máte dělat aneb Neptejte se, prostě to udělejte
tým Nadace Karla Janečka

Nebo přeci jen potřebujete popostrčit? Tak se za námi stavte 18. – 21. července na diskuzní fórum Meltingpot, kde budeme každý den na scéně Good Life Stage vybízet k laskavostem!

Chcete mít nejlepší organizaci na světě, nebo nejlepší organizaci pro svět?
Milan Pařil

Zamyslete se nad touto otázkou, odpověď je totiž zásadní nejen pro váš projekt, ale zejména pro vás samotné. Je jen na vás, jestli se stanete inspirativními tvůrci budoucnosti, nebo jen někým, kdo plní stanovené cíle. Vaše organizace totiž bude vypadat přesně podle toho, jaký zvolíte přístup k podnikání. Jen na vás je výběr lidí, co pro vás budou pracovat, klientů, které budete obsluhovat a trhu, který budete zasahovat a možná i proměňovat.

Máme velké plány. Chcete, aby vám nic neuniklo?

Ano, mám zájem