Khanova škola – web

Khanova škola, o.s.

„Podpořili jsme vývoj nových webových stránek www.khanovaskola.cz s cílem zkvalitnit přístup k výukovým materiálům v češtině. Ke konci roku 2015 je na webu k dispozici 2682 videí Khan Academy – z toho 140 dabovaných, 2542 s českými titulky. Na těchto překladech se podílelo 1182 překladatelů, z toho 53 intenzivně. Počet registrovaných uživatelů vzrostl na 6076. Měsíčně web navštíví přibližně 40 tisíc jedinečných uživatelů. Jedná se o inovativní způsob výuky, jsme rádi, že si projekt našel své uživatele i v ČR.“

Nadchnout děti pro vědění, o to se snažilo již nespočet nejrůznějších institucí. Jak toho však docílit? Khanova škola vsadila na výuková videa. A udělala dobře. Za pomoci více než 2000 videí se jí daří budit zájem dětí i dospělých o obory jako jsou matematika, fyzika, chemie, ekonomie či medicína. Videa jsou skládána do promyšlených návazností tak, aby si studenti výuku užili od úplných základů až po komplexní oborové znalosti. Všechna videa můžete sledovat přímo z pohodlí svých domovů a to zcela zdarma. A kde se všechna ta videa vlastně vzala? Díky mravenčí práci více než 600 dobrovolníků, kteří spojili své síly, aby přeložili výuková videa vzdělávacího projektu Khan Academy, a otevřeli tak přístup ke kvalitnímu vzdělání všem. Zapojit se můžete i vy, jako překladatel, korektor, učitel nebo třeba programátor.

Podpora v roce 2014