Města vzdělávání

EDUin

„Naším dlouhodobým cílem je aktivizovat komunitu v oblasti vzdělávání. A o to se také snaží projekt Města vzdělávání. Ať už je to pomocí „Street teachingu“, tedy zapojení lidí do vzdělávání přímo na ulici, nebo pomocí tzv. Edumapy. Online portál bude mapovat vzdělávací příležitosti ve vybraném okolí. Spuštění Edumapy je naplánováno na jaro 2016.“

Vzdělávání to nejsou zdaleka jenom školy. Toto slovo v sobě obsahuje mnohem širší význam zahrnující celou škálu formálního i neformálního vzdělávání, včetně volnočasových aktivit. Vedle škol se na vzdělávání podílejí například také knihovny, domy dětí a mládeže, divadla či nejrůznější vzdělávací organizace.

Cílem projektu EDUin – Města vzdělávání je propojit významné zástupce nejrůznějších institucí i firem se školami a městskými zastupiteli a vytvořit síť vztahů, které povedou ke zlepšení nabídky a kvality vzdělávání v daném regionu. Aby se tak stalo, poskytne společnost EDUin odborné know-how, stejně jako pomoc se zpřesněním priorit. K tomu navíc navrhne možnosti rozvoje vzdělávání v dlouhodobějším časovém plánu.

Podpora v letech 2015, 2016

Vy víte, co máte dělat aneb Neptejte se, prostě to udělejte
tým Nadace Karla Janečka

Nebo přeci jen potřebujete popostrčit? Tak se za námi stavte 18. – 21. července na diskuzní fórum Meltingpot, kde budeme každý den na scéně Good Life Stage vybízet k laskavostem!

Chcete mít nejlepší organizaci na světě, nebo nejlepší organizaci pro svět?
Milan Pařil

Zamyslete se nad touto otázkou, odpověď je totiž zásadní nejen pro váš projekt, ale zejména pro vás samotné. Je jen na vás, jestli se stanete inspirativními tvůrci budoucnosti, nebo jen někým, kdo plní stanovené cíle. Vaše organizace totiž bude vypadat přesně podle toho, jaký zvolíte přístup k podnikání. Jen na vás je výběr lidí, co pro vás budou pracovat, klientů, které budete obsluhovat a trhu, který budete zasahovat a možná i proměňovat.

Máme velké plány. Chcete, aby vám nic neuniklo?

Ano, mám zájem