Města vzdělávání

EDUin

„Naším dlouhodobým cílem je aktivizovat komunitu v oblasti vzdělávání. A o to se také snaží projekt Města vzdělávání. Ať už je to pomocí „Street teachingu“, tedy zapojení lidí do vzdělávání přímo na ulici, nebo pomocí tzv. Edumapy. Online portál bude mapovat vzdělávací příležitosti ve vybraném okolí. Spuštění Edumapy je naplánováno na jaro 2016.“

Vzdělávání to nejsou zdaleka jenom školy. Toto slovo v sobě obsahuje mnohem širší význam zahrnující celou škálu formálního i neformálního vzdělávání, včetně volnočasových aktivit. Vedle škol se na vzdělávání podílejí například také knihovny, domy dětí a mládeže, divadla či nejrůznější vzdělávací organizace.

Cílem projektu EDUin – Města vzdělávání je propojit významné zástupce nejrůznějších institucí i firem se školami a městskými zastupiteli a vytvořit síť vztahů, které povedou ke zlepšení nabídky a kvality vzdělávání v daném regionu. Aby se tak stalo, poskytne společnost EDUin odborné know-how, stejně jako pomoc se zpřesněním priorit. K tomu navíc navrhne možnosti rozvoje vzdělávání v dlouhodobějším časovém plánu.

Podpora v letech 2015, 2016