85. Mezinárodní zasedání European Youth Parliament

Za projektem stojí dobrovolníci z European Youth Parliament (EYP), což je vzdělávací organizace, která vznikla v roce 1987 a ročně zapojí 34 500 účastníků skrze 592 akcí ve 40 zemích v Evropě i mimo ni – včetně České republiky. Jejím cílem je inspirovat mládež k toleranci a aktivnímu občanství skrze utužení demokratických hodnot, budování mezinárodní spolupráce a zvýšení mezikulturního porozumění.

85. Mezinárodní zasedání European Youth Parliament – Brno 2017 je 12denní konference pro mladé lidi z celé Evropy, na níž projeví vlastní názory na aktuální evropské i globální výzvy a najdou jejich řešení. Ta jsou následně předána k reflexi osobám s rozhodovací pravomocí. Ústřední motto akce – „ Hledáme srdce Evropy “ – reflektuje inspiraci k aktivnímu občanství v každodenním životě, důležitost společných evropských cílů a hodnot pro budoucí vývoj kontinentu a objevování kultury a památek střední Evropy.

Projekt můžete také podpořit zasláním libovolného příspěvku na č.ú.: 2400597829/2010 s uvedením poznámky, že jde o příspěvek na 85. Mezinárodní zasedání European Youth Parliament.