Podporujeme projekty zaměřené
na rozvoj soft-skills dětí

JSME HRDÝMI PARTNERY

Podporované aktivity

Cyril Mooney Education, z.s.

Spolek rozvíjející metodu hodnotového vzdělávání a šířící nástroje a vizi kvalitního vzdělávání.

Hodnotové vzdělávání sestry Cyril je vyučovací předmět, metoda výuky, ale především přístup ke vzdělávání, který školám pomáhá vytvářet atmosféru založenou na upřímnosti, důvěře a vzájemné pomoci.

V českém školství musí dojít k odstranění soutěžení jako motivačního nástroje ve výuce. Děti by se měly naučit soutěžit pouze samo se sebou.

Linda Jandejsková
předsedkyně spolku
EDUin

Nezávislá organizace, která nestranně informuje o problematice vzdělávání a podporuje otevřený a věcný dialog.

EDUin usiluje o to, aby se celosvětová proměna požadavků na vzdělávání, kterých jsme svědky v posledním desetiletí, stala díky široké diskusi veřejným tématem.

I Komenský se zamýšlel nad vzdělávací inovací, kterou popsal v otázce ‚Kterak učiniti, aby člověk znal dobré, chtěl dobré a činil dobré, a to i když se nikdo nedívá?‘

Jan Dolínek
výkonný ředitel
Hejného metoda (H-mat a H-edu)

Netradiční způsob výuky, který žáky vede k samostatnému a hravému objevování matematiky.

Cílem organizace je rozvoj matematické gramotnosti žáků a studentů všech typů škol prostřednictvím šíření metody vyučování matematiky orientované na budování mentálních schémat, jejímž autorem je Milan Hejný.

Žáci, kteří se na přijímačky připravují Hejného metodou, jsou nadprůměrně úspěšní. V porovnání s celostátním průměrem jsou na tom až o 12 procent lépe.

Jan Šedo
PR manager
LABYRINTH

Organizace, která respektuje individuální potřeby každého dítěte a snaží se rozvíjet jeho maximální potenciál.

Cílem spolupráce je ověřovat aktivizující výukové metody na úkor frontální výuky. Jedná se o metody, které podněcují u dětí přirozenou zvídavost na základě rozvoje vnitřní motivace, díky nimž výuka děti i žáky baví a více se naučí. V současné době probíhá pilotní projekt podporující podnikavost u dětí s názvem Sauna - od nápadu k realizaci.

Nebojíme se podporovat podnikavost dětí.

Břetislav Svozil
ředitel školy
Spol. pro kreativitu ve vzdělávání

Organizace, která různorodou formu rozvíjí spolupráce škol, dětí, mladých lidí a umělců i uměleckých kulturních organizací.

Posláním organizace je vytvářet prostředí pro otevřené vzdělávání, které respektuje individuální potřeby každého vzdělávaného dítěte a mladého člověka a které oceňuje a plně využívá schopnosti pedagogů. Snaží se přispět k rozvoji individuálního potenciálu dětí a mladých lidí, jejich kreativity, uměleckých vloh, schopnosti konstruktivního myšlení a kritického myšlení. Rozvíjí také význam umění pro vzdělávání a rozvoj žáků i pedagogů i celkového prostředí škol.

Chceme školu jako prostor otevřený kreativitě.

Marianna Sršňová
ředitelka

Hledáte spolupráci?

Vzdělávací projekty zaměřené na rozvoj soft-skills dětí ve věku 6-18 let a projekty vedoucí k zapojování dětí do rozhodování o systémových změnách ve vzdělávání podporujeme také finančně.

BYLI JSME U TOHO

V minulosti jsme podpořili

Ashoka

Mezinárodní organizace Ashoka vyhledává, propojuje a podporuje sociální inovátory neboli vůdčí osobnosti z různých sfér společenského života, kteří jedinečným a systémovým způsobem i s podnikavostí sobě vlastní řeší nejpalčivější problémy naší společnosti.

Nadace Karla Janečka organizaci pomohla restartovat českou pobočku. Podpořili jsme vznik mapy sociálních inovátorů v ČR, vyhledávání inovátorů či každoroční setkání inovátorů Ze:mě změny.

FuckUp Nights Prague

Jak je možné své nezdary úspěšně zvládnout a poučit se z chyb? FuckUp Nights je série pravidelných setkání, během kterých známé osobnosti mluví o věcech, co se zrovna dvakrát nepovedly. Odvaha a houževnatost řečníků řečníků jako inspirace pro každodenní život.

Nadace Karla Janečka se tento začínající neziskový projekt rozhodla podpořit na úplném začátku. Od roku 2017 spolupořádáme Laskavý FuckUp Night Special. Večer probíhá na Světový den laskavosti 13. listopadu.

Khánova škola

Vzdělávací portál pro děti i dospělé. Komunita lidí, která si za klade za cíl zlepšit možnosti vzdělávání. Jádro tvoří výuková videa, které je možné sledovat z pohodlí domova a zdarma.

Nadace Karla Janečka podpořila vývoj aktuálních webových stránek. Na webu je k dispozici zdarma přes 3000 videí Khan Academy – s českými titulky či dabovaných. Měsíčně web navštíví přibližně 40 tisíc jedinečných uživatelů.

Matemág

Výuková digitální hra postavená na Hejného metodě výuky matematiky a na poutavém příběhovém zpracování. Je určena dětem z prvních a druhých tříd a podporuje rozvoj matematických dovedností. Rodičům navíc dává tipy co s dítětem dělat i mimo tablet.

Nadace Karla Janečka podpořila vývoj hry znásobením vybrané částky crowdfundingem. Jen za rok 2018 si aplikaci stáhlo více než 33 000 osob. A úspěch hry stále pokračuje!

Máme velké plány

Nenechte si nic ujít. Stačí se přihlásit k odběru novinek a my vám jednou za čas pošleme aktuální informace o tom, co se kolem nás děje. Jako prvním!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.