#laskavec

Laskavý podzim

Je vědecky podloženo, že laskavost prodlužuje život. Činí nás šťastnějšími a vytváří kvalitnější mezilidské vztahy. Je dobrá pro naše zdraví a hlavně, je nakažlivá. Tento podzim proto spolupracujeme na několika akcích, které vybízí ke konání dobrých skutků. Doufáme, že vám tyto aktivity budou inspirací.

Rozhoupej se k laskavosti na piazzettě Národního divadla

Od 3. do 14. září se letos už podruhé můžete rozhoupat k laskavosti na náměstí Václava Havla.

Přednáška ´Proč konat dobro a být laskavý?´ na Festivalu Evolution

Přijďte si i vy poslechnout příběh mladého podnikatele Libora Hoření, který založil projekt DobroKáva, stánek s kávou, kde lidé neplatí penězi, ale dobrými skutky. Po přednášce vás čeká příjemná meditace laskavosti s Marcelou Roflíkovou, zakladatelkou Českého mindfulness institutu. A také se dozvíte více o našem projektu #laskavec. Klikněte si pro vstupenku.

Slavnostní ocenění #laskavec s přednáškami o laskavosti

V neděli 14. října ve 20:00 ve Stavovském divadle oceníme 12 laskavců, lidí, kteří dělají dobré skutky pro své okolí a motivují tak ostatní. V průběhu večera vystoupí také 5 inspirativních řečníků, kteří propojí laskavost s důležitými oblastmi našeho života. Vstupenky na vás čekají tady.

100 let Československé republiky

28. října zveřejníme speciální video se stoletými laskavci. Dokážeme vám, že laskavost a dlouhověkost spolu velmi úzce souvisí. Odebírejte náš YouTube kanál.

Brain&Breakfast - Cesta písničkáře

Tomáš Klus o úloze kultury v současné společnosti. O tom, proč se snaží být aktivním občanem, co bojuje za svou pravdu, promluví 25. října v 8:30 v Kině Aero. Informace o přednášce najdete zde.

Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava

Ve dnech 25. až 30. října bude součástí festivalu také naše instalace Tři kroky k laskavosti. Přijďte si pro inpiraci a začněte konat dobré skutky i vy! Stránky MFDF Ji.hlava

Happening #jsemlaskavec na oslavu Světového dne laskavosti

Staňte se laskavcem a zažijte pocit z konání dobra na vlastní kůži. Zapojte se do Světového dne laskavosti a 13. listopadu páchejte dobro. Buďte součástí happeningu #jsemlaskavec.

Konference o štěstí v práci - Happiness@Work 2018

Sonja Lyubomirsky, Ph.D. je profesorkou a místopředsedkyní pro psychologii na Kalifornské univerzitě v Riverside. Poslechněte si přednášku o jejím výzkumu na téma ´Možnosti trvalého zvyšování štěstí´. Přednáška proběhne 15. listopadu 2018. Detaily ke konferenci hledejte tady.

Máme velké plány. Chcete, aby vám nic neuniklo?

Ano, mám zájem