“Nastartujeme Váš jedinečný projekt!”

#třidvajedna dílna je šestidenní akcelerátor, který má za cíl ověřit životaschopnost projektů v počáteční fázi. Máte projekt, který řeší inovativním způsobem společenský problém z oblasti vzdělávání nebo aktivní občanské společnosti? Nadace Karla Janečka Vám nabízí možnost, jak prověřeným způsobem vyzkoušet, zda bude váš projekt úspěšně fungovat. Přihlášky bylo možné podávat od 12. 2. do 12. 3. 2018.

Přinášíme

• Jedinečný akcelerátor ve spolupráci s coloradským Uncharted
  • Spolupráce se zkušenými mentory
  • Možnost ověřit, zda bude fungovat váš business plán
  • Perspektivním projektům následnou spolupráci

Pro koho je program vhodný?

Řešíte otázky typu: Jaká je moje cílová skupina? Jaké mají problémy? Umím jejich potíže řešit? Jsou zákazníci ochotni za produkt či službu platit? Jaké je nejrychlejší zvíře? Po účasti v programu byste měli být schopni na všechny tyto otázky odpovědět a minimalizovat tak riziko neúspěchu při rozjezdu vašeho projektu.

Kritéria projektů

• Projekty v počáteční fázi, které potřebují ověřit svůj business model
  • Oblast vzdělávání a aktivní občanské společnosti
  • Škálovatelnost (s ambicí dopadu na tisíce uživatelů)
  • Jasná definice problému
  • Inovativní návrh řešení
  • Záměr finanční udržitelnosti

Co Vás čeká

• 6 dní
  • až 10 mentorů
  • 144 hodin tvoření
  • až 10 týmů
  • 5 facilitátorů
  • 1 velký mejdan

Kde: Farma Blaník
Kdy: 18.4. 17:00 až 24. 4. 14:00

Přinášíme

• Jedinečný akcelerátor ve spolupráci s coloradským Uncharted
  • Spolupráce se zkušenými mentory
  • Možnost ověřit, zda bude fungovat váš business plán
  • Perspektivním projektům následnou spolupráci

Pro koho je program vhodný?

Kritéria projektů

• Projekty v počáteční fázi, které potřebují ověřit svůj business model
  • Oblast vzdělávání a aktivní občanské společnosti
  • Škálovatelnost (s ambicí dopadu na tisíce uživatelů)
  • Jasná definice problému
  • Inovativní návrh řešení
  • Záměr finanční udržitelnosti

Co Vás čeká

• 6 dní
  • až 10 mentorů
  • 144 hodin tvoření
  • až 10 týmů
  • 5 facilitátorů
  • 1 velký mejdan

Kde: Farma Blaník
Kdy: 18.4. 17:00 až 24. 4. 14:00

1.
den

Zmapování základních stavebních kamenů projektu, identifikace a oslovení cílové skupiny

2.
den

Vytvoření jednoduchého prototypu projektu a jeho ověření v terénu

3.
den

Ověření finanční udržitelnosti a strategické plánování projektu

4.
den

Trénink dovednosti veřejného projevu a prezentace záměru (pitch)

5.
den

Až deset mentorů se bude věnovat jen vám a vašim projektům

6.

Leadership a závěrečné shrnutí

Mentoři

Sidney Zdeněk Hornych

Zakladatel a CEO SOCIFI.com zabývající se zvyšováním veřejné bezpečnosti, analytikou dat a monetizací WiFi a LTE sítí. Sidney má za sebou vývoj systémů pro státní správu a 10 let zkušeností z mediálního trhu. V roce 2014 otevřel kanceláře v Silicon Valley.

Silke Horáková

Výkonná ředitelka České asociace private equity a venture kapitálu (CVCA), soukromá investorka a členka dozorčích rad společností Nej TV, a. s. a Albatros Media a. s., vyučuje podnikatelské finance na VŠE, podporovatelka sociálního podnikání. Spolupracuje s organizací Ashoka.

Petr Škyřík

Vedoucí KISKu, proděkan pro přijímací řízení a rozvoj studijních programů, vyučující, studijní poradce a konzultant, předseda redakční rady Inflow, v letech 2004-2011 působil ve firmě PONTUS CZ s.r.o. jako informační manager

Lektoři

Juraj Kováč

Zakladatel Rozbehni sa! kde učí lidi, jak rozběhnout jejich business nápad do 100€. Garant projektů Nejlepší nápad, iNOVEum a Social Impact Award Slovensko, které rozvíjejí podnikavost studentů na středních a vysokých školách. Bývalý prezident AIESEC Slovensko a člen Alumni Hall of Fame. Vystudoval obor Marketing a management na Ekonomické fakultě UMB v Banské Bystrici a byl zvolený za absolventa roku 2006 za Univerzitu Mateja Bela.

Martin Hausenblas

V roce 1999 založil společnost ADLER Czech vyrábějící a vyvážející reklamní textil. Je autorem projektu Liftago – služby propojující taxikáře s pasažéry. Občansky i politicky aktivní v ústeckém kraji. Filantrop a člen správní rady Nadačního fondu pomoci.

Sidney Zdeněk Hornych

Lukáš Hrdlička

Pracuje jako lektor prezentačních dovedností a mezinárodní “Pitch Coach”. Je zakladatelem agentury Presenation, díky které proškolil již stovky lidí v mezinárodních firmách jako Citibank, D.A.S., IBM a PwC. Připravil řečníky na důležité prezentace, konference i soutěže ve Vídni, Budapešti, Londýně nebo San Jose.

Martin Hak

Vypravěč příběhů a lektor dovedností (storytelling). Ve svých kurzech učí lektory, učitele, majitele firem, manažery, skauty, … pracovat s příběhy a vyprávět je tak, aby publikum přemýšlelo. Např. se podílel na projektu Zkušenostně reflektivní učení v Akademickém centru osobnostního rozvoje VÚP FF MU Brno, učí vyprávět studenty KALD DAMU Praha.

Jonáš Herza

Vybírá projekty pro největší československý crowdfundingový portál hithit.cz. Poradí vám, jestli se váš nápad pro hithit hodí, co všechno kampaň obnáší a jak jí nejlépe připravit. Člen teamu Pracovny v parku, která díky hithitu vznikla.

Kdy se program uskuteční?

Program začíná 18. dubna v 17:00 a končí 24. dubna ve 14:00.

Kdy se můžu do programu přihlásit?

od 12.2. do 12.3. 2018.

Jste otevřeni pro projekty ze Slovenska, popř. jiných států?

Vítáme projekty z jiných států, ale pouze za předpokladu, že budou mít českého partnera, a zároveň, že plánují mít dopad na Českou republiku.

Kolik lidí za tým se může dílny zúčastnit?

Dílny se musí účastnit 2 osoby za tým po celou dobu trvání

Budu celou dobu sedět na zadku?

Ne, můžete se těšit i na doprovodný program.

Jak budete projekty vybírat?

Proces výběru projektů je dvoukolový. Pokud máte zájem o účast v programu, vyplňte jednoduchou přihlášku zde na webu. Náš tým poté všechny projekty vyhodnotí na základě stanovených kritérií, vybere postupující do druhého kola a se všemi si domluví krátký 30 minutový pohovor.

Kdy se dozvím, jestli postupuji do druhého kola?

16. 3. 2018 (2. kolo bude probíhat ve dnech: 21. 3. a 22. 3. 2018)

Budu za program něco platit?

Poplatek za účast je 2112 Kč za osobu, pokud by částka pro vás byla překážkou v účasti, napište nám na e-mail michaela.zezulova@nadacekj.cz a zkusíme společně něco vymyslet.

Michaela Zezulová

koodinátorka projektu