“Nastartujeme Váš jedinečný projekt!”

#třidvajedna dílna je šestidenní akcelerátor, který má za cíl ověřit životaschopnost projektů v počáteční fázi. Máte projekt, který řeší inovativním způsobem společenský problém z oblasti vzdělávání nebo aktivní občanské společnosti? Nadace Karla Janečka Vám nabízí možnost, jak prověřeným způsobem vyzkoušet, zda bude váš projekt úspěšně fungovat.

Přinášíme

• Jedinečný akcelerátor ve spolupráci s coloradským Unreasonable Institute
  • Spolupráce se zkušenými mentory
  • Možnost ověřit, zda bude fungovat váš business plán
  • Perspektivním projektům následnou spolupráci

Pro koho je program vhodný?

Řešíte otázky typu: Jaká je moje cílová skupina? Jaké mají problémy? Umím jejich potíže řešit? Jsou zákazníci ochotni za produkt či službu platit? Jaké je nejrychlejší zvíře? Po účasti v programu byste měli být schopni na všechny tyto otázky odpovědět a minimalizovat tak riziko neúspěchu při rozjezdu vašeho projektu.

Kritéria projektů

• Projekty v počáteční fázi, které potřebují ověřit svůj business model
  • Oblast vzdělávání a aktivní občanské společnosti
  • Škálovatelnost (s ambicí dopadu na tisíce uživatelů)
  • Jasná definice problému
  • Inovativní návrh řešení
  • Záměr finanční udržitelnosti

Co tě čeká

• 6 dní
  • 7 mentorů
  • 144 hodin tvoření
  • 7 týmů
  • 5 facilitátorů
  • 1 velký mejdan

Kde: Třebíz u Slaného (Hotel pod Sluncem)
Kdy: 7.6. 17:00 až 13. 6. 14:00

Přinášíme

• Jedinečný akcelerátor ve spolupráci s coloradským Unreasonable Institute
  • Spolupráce se zkušenými mentory
  • Možnost ověřit, zda bude fungovat váš business plán
  • Perspektivním projektům následnou spolupráci

Pro koho je program vhodný?

Kritéria projektů

• Projekty v počáteční fázi, které potřebují ověřit svůj business model
  • Oblast vzdělávání a aktivní občanské společnosti
  • Škálovatelnost (s ambicí dopadu na tisíce uživatelů)
  • Jasná definice problému
  • Inovativní návrh řešení
  • Záměr finanční udržitelnosti

Co tě čeká

• 6 dní
  • 7 mentorů
  • 144 hodin tvoření
  • 7 týmů
  • 5 facilitátorů
  • 1 velký mejdan

Kde: Třebíz u Slaného (Hotel pod Sluncem)
Kdy: 7.6. 17:00 až 13. 6. 14:00

1.
den

Zmapování základních stavebních kamenů projektu, identifikace a oslovení cílové skupiny

2.
den

Vytvoření jednoduchého prototypu projektu a jeho ověření v terénu

3.
den

Ověření finanční udržitelnosti a strategické plánování projektu

4.
den

Trénink dovednosti veřejného projevu a prezentace záměru (pitch)

5.
den

Až deset mentorů se bude věnovat jen vám a vašim projektům

6.

Leadership a závěrečné shrnutí

Mentoři

Zdeněk Hornych

Zakladatel a CEO SOCIFI.com zabývající se zvyšováním veřejné bezpečnosti, analytikou dat a monetizací WiFi a LTE sítí. Zdeněk má za sebou vývoj systémů pro státní správu a 10 let zkušeností z mediálního trhu. V roce 2014 otevřel kanceláře v Silicon Valley.

Silke Horáková

Spolumajitelka Albatros Media a.s. a zakladatelka Nadace Albatros. Soukromá investorka, výkonná ředitelka asociace private equity & venture kapitálu (CVCA). Podporovatelka socialního podnikání a členka mezinárodního Ashoka Support Network.

Vítek Ježek

V roce 2013 spustil projekt Rekola – systém sdílených růžových kol, který pro svoje fungování potřebuje pouze mobilní telefon. Na tomto projektu se Vítek naučil, jak se dá efektivně přeměnit nápad v reálný produkt pomocí metodiky Lean startup. Kromě Rekol vede backednovou část webstudia manGoweb.

Lektoři

Juraj Kováč

Zakladatel Rozbehni sa! kde učí lidi, jak rozběhnout jejich business nápad do 100€. Garant projektů Nejlepší nápad, iNOVEum a Social Impact Award Slovensko, které rozvíjejí podnikavost studentů na středních a vysokých školách. Bývalý prezident AIESEC Slovensko a člen Alumni Hall of Fame. Vystudoval obor Marketing a management na Ekonomické fakultě UMB v Banské Bystrici a byl zvolený za absolventa roku 2006 za Univerzitu Mateja Bela.

Zdeněk Hornych

Jana Ecksteinová

Vede největší československý crowdfudingový portál hithit.cz, kde s kolegy spustili už nějakých 1600 projektů. Specializuje se na reward based crowdfunding, tedy ten, co znáte z Hithit.cz nebo třeba z Kickstarter.com. Poradí vám jestli se pro váš projekt takový druh financování hodí, na co si dát pozor a co nepodcenit při přípravě kampaně.

Lukáš Hrdlička

Pracuje jako lektor prezentačních dovedností a mezinárodní „Pitch Coach“. Je zakladatelem agentury Presenation, díky které proškolil již stovky lidí v mezinárodních firmách jako Citibank, D.A.S., IBM a PwC. Připravil řečníky na důležité prezentace, konference i soutěže ve Vídni, Budapešti, Londýně nebo San Jose.

Martin Hausenblas

V roce 1999 založil společnost ADLER Czech vyrábějící a vyvážející reklamní textil. Je autorem projektu Liftago – služby propojující taxikáře s pasažéry. Občansky i politicky aktivní v ústeckém kraji. Filantrop a člen správní rady Nadačního fondu pomoci.

Martin Hak

Vypravěč příběhů a lektor dovedností (storytelling). Ve svých kurzech učí lektory, učitele, majitele firem, manažery, skauty, … pracovat s příběhy a vyprávět je tak, aby publikum přemýšlelo. Např. se podílel na projektu Zkušenostně reflektivní učení v Akademickém centru osobnostního rozvoje VÚP FF MU Brno, učí vyprávět studenty KALD DAMU Praha.

Kdy se program uskuteční?

Program začíná 7. června v 17:00 a končí 13. června ve 14:00.

Kdy se můžu do programu přihlásit?

od 3. do 30. dubna 2017.

Jste otevřeni pro projekty ze Slovenska, popř. jiných států?

Vítáme projekty z jiných států, ale pouze za předpokladu, že budou mít českého partnera, a zároveň, že plánují mít dopad na Českou republiku.

Kolik lidí za tým se může dílny zúčastnit?

Dílny se musí účastnit 2 osoby za tým po celou dobu trvání

Budu celou dobu sedět na zadku?

Ne, můžete se těšit i na doprovodný program.

Kde se akce koná?

Třebíz u Slaného (Hotel pod Sluncem)

Jak budete projekty vybírat?

Proces výběru projektů je dvoukolový. Pokud máte zájem o účast v programu, vyplňte jednoduchou přihlášku zde na webu. Náš tým poté všechny projekty vyhodnotí na základě stanovených kritérií, vybere postupující do druhého kola a se všemi si domluví krátký 30 minutový pohovor.

Kdy se dozvím, jestli postupuji do druhého kola?

4. 5. 2017 (2. kolo bude probíhat ve dnech: 9. 5. a 10. 5. 2017)

Budu za program něco platit?

Poplatek za účast je 2112 Kč za osobu, pokud by částka pro vás byla překážkou v účasti, napište nám na e-mail michaela.zezulova@nadacekj.cz a zkusíme společně něco vymyslet.

Michaela Zezulová

koodinátorka projektu